Placeholder

Recept voor wraps met tonijnsalade

Het is supersnel klaar en een heel mager lunchgerecht, wil je helemaal mager koken, laat dan de mayonaise weg. Ook leuk voor bij een picknick. Verdubbel eventueel de hoeveelheden in dit recept voor een snelle, lichte avondmaaltijd.

Het is supersnel klaar en een heel mager lunchgerecht, wil je helemaal mager koken, laat dan de mayonaise weg. Ook leuk voor bij een picknick. Verdubbel eventueel de hoeveelheden in dit recept voor een snelle, lichte avondmaaltijd.

Lunchgerecht, 4 wraps.

Boodschappenlijstje:

  • 4 wraptortilla’s
  • 1 tomaat
  • 1 blikje tonijn in olijfolie (à 160 g)
  • 1 bosuitje, in dunne ringen
  • 4 el maïskorrels (blik of pot)
  • 1 augurk, in kleine stukjes
  • 1 el citroensap
  • 2 el mayonaise
  • 4 blaadjes Hollandse kropsla

Aan de slag!

  1. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadjes.
  2. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Meng in een kom de tonijn met de tomaat, de bosui, de maïskorrels, de augurk, het citroensap en de mayonaise.
  4. Breng de tonijnsalade op smaak met zout en peper.
  5. Leg op elke tortilla 1-2 blaadjes sla en schep er de tonijnsalade op.
  6. Rol de tortilla’s stevig op en snijd ze schuin doormidden.
  7. Wikkel de wraps eventueel in servetten.

TIP: Als er kinderen bij zijn die niet van rauwe ui houden, maak je een gedeelte van de tonijnsalade zonder bosui.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacquline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Hema, Ikea, Nijhof Woonwarenhuis, Studio Bazar, Zara Home.